Advies Duurzame Inzetbaarheid

Wilt u structureel aandacht besteden aan gezondheid en inzetbaarheid van uw organisatie? En wilt u deze thema’s verankeren in het duurzame inzetbaarheidsbeleid? Onze adviseurs kunnen u ondersteunen in het gehele traject van adviseren, ontwikkelen, organiseren en/of evalueren van het duurzame inzetbaarheidsbeleid.

Over Advies

Bewegen Werkt ondersteunt organisaties middels de 7-stappenmethodiek van Wynne en Clarkin (1992). De 7-stappenmethodiek is een bewezen effectieve en projectmatige aanpak gericht op gezondheidsbevordering. Afhankelijk van de wensen en behoefte binnen uw organisatie ondersteunen wij u op één of meerdere stappen binnen deze methodiek. De 7 stappen:

 1. Draagvlak creëren
 2. Structuur bouwen
 3. Behoeften en noodzaak analyseren
 4. Ontwikkelen & plannen
 5. Activiteiten uitvoeren
 6. Evalueren
 7. Verankeren

Naast de 7-stappen methodiek wordt gebruik gemaakt van een tweede wetenschappelijk onderbouwde methodiek, namelijk het Huis van Werkvermogen. Aan de hand van het Huis van Werkvermogen wordt inzicht verkregen in gezondheid, competenties, waarden en arbeid/werk van de organisatie, het team of de individuele medewerker.

Resultaat

Het resultaat van de 7-stappenmethodiek is dat de gezondheid bevorderende activiteiten die u organiseert, aansluiten bij overige HR-activiteiten en bij behoeften en noodzaak binnen de organisatie. Onderzoek onder 1500 organisaties laat zien dat de kans op succes vergroot wordt door de aanpak volgens de 7-stappen methodiek. De effecten zijn:

 • Gezondheidswinst onder werknemers
 • Verhoogde productiviteit
 • Verminderd verzuim
 • Verbeterde leefstijl
 • Toegenomen motivatie

Onderzoek laat tevens een ROI (Return on Investment) zien van 1 op 2,5 tot zelfs 1 op 10 (Aldana, 2001).

Begeleiding

De begeleiding wordt uitgevoerd door adviseurs van Bewegen Werkt. Onze adviseurs hebben een hbo- of wo- achtergrond en geruime ervaring in het adviseren en begeleiden van organisaties op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over advies van Bewegen Werkt? Neem dan contact met ons op via 053 477 66 46 of stuur een bericht naar info@bewegenwerkt.nl

Bestellen

Bestel hier de posters van het Huis van Werkvermogen

Bestellen

Wilt u graag meer informatie?
Mail of bel ons:
info@bewegenwerkt.nl
053 – 477 66 46