Actieve Revalidatie

Medewerkers met fysieke klachten zijn vaak minder inzetbaar en verzuimen meer. Met Actieve Revalidatie wordt de fysieke belastbaarheid van de deelnemer vergroot. Dit vermindert belemmeringen in het fysieke functioneren. Hierdoor zal de medewerker versneld het werk hervatten en/of in de toekomst minder verzuimen.

Over Active Revalidatie

Met Actieve Revalidatie wordt de fysieke belastbaarheid vergroot door het verbeteren van de vijf grond motorische vaardigheden. Namelijk: uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid, snelheid en coördinatie. Belangrijk in het programma is, dat er inzicht wordt gegeven in de ontstaansmechanismen van de klachten. Ook wordt de relatie tussen belasting en belastbaarheid inzichtelijk. Hieraan worden adviezen gekoppeld over houding en beweging in het dagelijkse leven en op de werkplek. Daarnaast stimuleren en begeleiden we het voortzetten van lichamelijke activiteit na afloop van het programma.

Voor wie?

Actieve Revalidatie wordt ingezet door werkgevers, gemeenten, UWV, verzekeraars, Arbodiensten en diagnosebedrijven. Inzet is zinvol bij primaire en secundaire preventie van verzuim en bij revalidatie en re-integratie voor werknemers die vanwege (verwacht) verminderd fysiek functioneren (bijvoorbeeld bij fysieke klachten) nu of in de toekomst niet de normale of dagelijkse werkzaamheden kunnen verrichten. Daarnaast stimuleren en begeleiden we het voortzetten van lichamelijke activiteit na afloop van het programma.

Begeleiding

Actieve Revalidatie wordt uitgevoerd onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. Dit kan bedrijfsintern of op één van de locaties van Bewegen Werkt. De fysiotherapeuten hebben een grote mate van autonomie bij de uitvoer van het programma. Op deze manier kan voor iedere individuele deelnemer een training worden samengesteld die is toegespitst op de specifieke mogelijkheden en problematiek van de deelnemer.

Resultaat

Actieve Revalidatie leidt tot de volgende bewezen effecten:

  • 64% reductie van verzuim
  • Verbetering in fysiek functioneren
  • Volledige preventie van uitval
  • 91% van de deelnemers is (zeer) tevreden over AR (van Kalken, Plat, 2005)

Locaties

Aalsmeer, Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Amsterdam Z-O, Apeldoorn, Arnhem, Baarlo, Bergentheim, Breda, Buitenpost, Den Bosch, Den Burg, Den Haag, Deurn, Deventer, Doetinchem, Drachten, Eindhoven, Emmeloord, Emmen, Enschede, Gemert, Genemuiden, Gennep, Goes, Goor, Groningen, Harderwijk, Heerenveen, Heerlen, Helmond, Hoogeveen, Kerkrade, Leeuwarden, Lelystad, Lepelstraat, Lienden, Maren-Kessel, Medemblik, Mill, Nijmegen, Noordwijk, Nunspeet, Oosterhout, Oss, Raamsdonkveer, Rosmalen, RotterdamSittard, Sneek, Stadskanaal, Stedum, Tilburg, Uden, Urk, Utrecht, Veendam, Venlo, Wehl, Zwolle.
Deze lijst is onder voorbehoud en is voor het laatst bijgewerkt op 20-07-2015.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over Actieve Revalidatie? Neem dan contact met ons op via 053 477 66 46 of stuur een bericht naar info@bewegenwerkt.nl

Wilt u graag meer informatie?
Mail of bel ons:
info@bewegenwerkt.nl
053 – 477 66 46